Fortsätt till huvudinnehåll

Påsken närmar sig

Kan sitta och grotta ner mig på pinterest och leta foton på alla möjliga saker. Virkade saker kommer såklart upp i mitt flöde. Hittade söta små kaniner som jag blev sugen på att göra, men jag hittade inget mönster, utan gjorde på fri hand. Först när jag började hade jag inte något annat benvitt garn än ett tvåtrådigt yllegarn, så det blev det i den första kaninen (till höger) Den andra var jag faktiskt till min lokala garnbutik, tillika leksaksaffär, Kuligt i Laholm, och hittade ett bomullsgarn som låg på smånystan á 25g, "Tilda Cotton Eco". Jätteskön kvalitet, bra att virka med och så tycker jag att det är bra att kunna köpa ett ekologiskt garn. Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite... Det lilla nystanet på 25g räckte precis till den lilla kaninen. Ögonen har jag beställt på Etsy för länge, länge sedan.


Sen skulle de få kläder. Byxorna är gjorda i Svarta fårets vanliga Tilda. Klänningen och mameluckerna är gjorda i samma kvalitet som kaninen. Kunde inte låta bli, utan köpte några olika nyanser, eller rättare sagt, lät maken välja några olika till mig när han var inne i stan.


Så nu är hyllan snart full!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Den lilla dockan

Tänk att det kan vara så kul o avkopplande. Virkning med en bra ljudbok som sällskap. Igår lyssnade jag klart på Fyren mellan haven och tårarna rann samtidigt som jag virkade lite. Idag har jag bakat till kollegorna imorgon och lagat mat. Det är också avkoppling. Har inte kommit så långt i mönsterskrivande, bara lite handskrivna anteckningar än så länge.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det: