Fortsätt till huvudinnehåll

Jeansväska

I skolan har jag under hösten gjort en del jeansgrejer, för att inspirera eleverna. Det är mina åttor som jobbar med material, hållbarhet och jeansåterbruk. Hur kul som helst tycker jag själv. Men ibland kan det gå lite trögt och ibland behöver man utsätta sig själv för samma utmaningar som man ger till elevena. Så det här blev min uppgift för hösten. En jeansåterbruksväska med loppisfyndade små virkade dukar på. Pennfodral (i samma modell som eleverna i sexan gör) blev det i farten också. Spetsarna på det köpte jag häromdan på Myrornas inne i Halmstad. Det är faktiskt bara ett par jeans till själva väskan, men jag fick knepa och knåpa lite för att få ihop det som jag ville. Bakfickan med blixtlås kommer såklart från ett annat par. Pennfodralet kommer från ett jeansben från ett tredje par jeans. Sen är jag tokförtjust i allt prickickgt, så naturligtvis måste något vara prickigt också. 

För nästan första gången har jag plockat fram alla mina tyger och grejer i sovrummet. Vårt underbara sovrum med alla små fina prylar. Bara älskar det. Innan har jag alltid suttit i köket och jobbat, men det är lite besvärligare.


En symaskin passar ganska bra på den sekretären, som vi för övrigt fick ge 50 kronor för på en loppis utanför Hishult. Den var stabil, men i dåligt skick i ytan. Gick över den med möbelpolish. Vilket mirakelmedel!!! I mitt hem ska det från och med nu alltid finnas en flaska möbelpolish. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Virkat hjärta

Världens lättaste hjärta att virka hittar du HÄR! Cornflower blue heter bloggen som visserligen är på engelska, men det löser man rätt lätt genom att titta på bilderna. Och har man virkat ett blir det gärna fler!