måndag 9 januari 2017

Jeansväska

I skolan har jag under hösten gjort en del jeansgrejer, för att inspirera eleverna. Det är mina åttor som jobbar med material, hållbarhet och jeansåterbruk. Hur kul som helst tycker jag själv. Men ibland kan det gå lite trögt och ibland behöver man utsätta sig själv för samma utmaningar som man ger till elevena. Så det här blev min uppgift för hösten. En jeansåterbruksväska med loppisfyndade små virkade dukar på. Pennfodral (i samma modell som eleverna i sexan gör) blev det i farten också. Spetsarna på det köpte jag häromdan på Myrornas inne i Halmstad. Det är faktiskt bara ett par jeans till själva väskan, men jag fick knepa och knåpa lite för att få ihop det som jag ville. Bakfickan med blixtlås kommer såklart från ett annat par. Pennfodralet kommer från ett jeansben från ett tredje par jeans. Sen är jag tokförtjust i allt prickickgt, så naturligtvis måste något vara prickigt också. 

För nästan första gången har jag plockat fram alla mina tyger och grejer i sovrummet. Vårt underbara sovrum med alla små fina prylar. Bara älskar det. Innan har jag alltid suttit i köket och jobbat, men det är lite besvärligare.


En symaskin passar ganska bra på den sekretären, som vi för övrigt fick ge 50 kronor för på en loppis utanför Hishult. Den var stabil, men i dåligt skick i ytan. Gick över den med möbelpolish. Vilket mirakelmedel!!! I mitt hem ska det från och med nu alltid finnas en flaska möbelpolish. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar