Fortsätt till huvudinnehåll

Senaste sjalen

 
En kollega till mig kom med en underbar sjal runt halsen som hennes syster köpt till henne i Bolivia. Jag kunde ju inte låta bli att kolla lite närmre på sjalen. Det var kärleksknutar, gjord i ett ganska tunnt garn. Garnstudio har en hel massa instruktionsvideor, bland annat för kärleksknutar. Det blev en turkos sjal i garnet Tilda från Svarta fåret.
En universell video, därför inget tal...
 
Så här blev det!
Kul, enkel virkteknik, skönt material att ha runt halsen. Lite ovanlig frans kanske, men jag gillar den!
 
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Den lilla dockan

Tänk att det kan vara så kul o avkopplande. Virkning med en bra ljudbok som sällskap. Igår lyssnade jag klart på Fyren mellan haven och tårarna rann samtidigt som jag virkade lite. Idag har jag bakat till kollegorna imorgon och lagat mat. Det är också avkoppling. Har inte kommit så långt i mönsterskrivande, bara lite handskrivna anteckningar än så länge.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det: